vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețeaua de apă din Mehedinți, modernizată prin finanțare europeană

Rețeaua de apă potabilă și serviciile de canalizare din județul Mehedinți urmează a fi modernizate prin intermediul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul a fost anunțat în cadrul ultimei ședințe a Consiliul Județean, forul având calitatea de beneficiar. Planul de reabilitare fi implementat de operatorul regional SECOM S.A., iar rețelele ce vor fi modernizate sunt cele care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de localitățile Breznița Ocol, Șimian și Halânga. Alte unități administrativ teritoriale beneficiare sunt Baia de Aramă, Strehaia, Vânju Mare, Hinova, Vânjuleț, Jiana și Burila Mare.
Costul întregului proiect se ridică la suma 18,5 milioane de euro, dintre care 367.614 euro vor fi suportați de CJ Mehedinți.
„În cadrul ședinței Consiliului Județean de marți, 29.12.2020, au fost aprobate patru proiecte de hotărâre cu privire la această investiție. Implementarea are ca obiectiv creșterea gradului de calitate a apei destinată consumului uman, dar și creșterea nivelului de conectare și tratare a încărcării organice biodegradabile. […]
Este un proiect important pentru infrastructura de utilități a județului și sunt convins că asigurarea unei alimentări continue cu apă potabilă pentru locuitori va contribui semnificativ la reducerea nivelului de risc generat de apă pentru sănătatea publică. De asemenea, proiectul mai urmărește să reducă și pierderile de apă din rețeaua de distribuție”, potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Andreea TIGOIANU

Politica