sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dan Barna vrea referendumul pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, imediat ce trece pandemia

Vicepremierul Dan Barna, lider al Alianței USR Plus, a declarat, luni seara, că referendumul pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, inclusă în programul de guvernare, va fi organizat „imediat ce trece pandemia” de COVID-19.

„ Așteptăm să treacă perioada cu pandemia, tocmai pentru că nu vrem să facem acum un referendum când situația de sănătate publică e așa cum este”, a declarat Dan Barna la TVR1.

El a spus că inițiativa „Fără penali” este în Senat și că nu ar fi o problemă să treacă la vot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă mâine am vota-o în Senat, în 30 de zile facem referendumul (…) Dar nu e cazul să facem referendumul acum din cauza pandemiei. Suntem perfect responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la un referendum acum în pandemie doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul, apare în Constituţie”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă PNL este de acord cu acest referendum, Dan Barna a răspuns afirmativ: „Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat care va fi realizat la momentul în care va permite situaţia sanitară”.

Politica