joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plimbată între trei spitale, internată în niciunul

O femeie grav bolnavă din comuna olteană Orlea a mers la mai multe spitale din județ în ideea de a se interna, însă niciunul nu a primit-o.
Povestea femeii de 58 de ani, suferindă de paralizie facială și la nivelul membrelor superioare, începe în Ajunul Crăciunului, potrivit gazetaoltului.ro. Aceasta s-a simțit rău din cauza tensiunii arteriale ridicate, motiv pentru care s-a deplasat, împreună cu familia, la Spitalul din Corabia. După o verificare sumară și o perfuzie rapidă, cadrele medicale, în absența unui medic neurolog, au considerat că ar fi mai bine ca femeia sa meargă acasă, deși a anunțat că dorește să se interneze pentru a fi ținută sub supraveghere.
A doua zi, de Crăciun, starea de sănătate a femeii se agravase și mai tare, fiind chemată acasă o ambulanță de la Spitalul din Corabia. Aceeași procedură – instalarea perfuziei, măsurarea temperaturii și a tensiunii – nu a fost suficientă, familia insistând și reușind, cu greu, să o trimită pe femeie la Spitalul din Slatina, întrucât nici la Spitalul din Corabia și nici la cel din Caracal nu exista un medi neurolog!
Ajunsă la SJU Slatina, femeia a avut norocul să fie consultată de un medic de specialitate, care i–a prescris rapid o rețetă și a trimis-o, din nou, acasă. De data aceasta, transportul către reședință nu a mai fost asigurat de Serviciul de Ambulanță, deoarece era ,,treaba familiei”. Medicamentele recomandate nu și-au făcut efectul, iar femeie se simțea din ce în ce mai rău. Sâmbătă, în a doua zi de Crăciun, aceasta a fost dusă iar de familie la Spitalul din Corabia, unde i s-a amintit lipsa doctorului de pe secția de Neurologie, dar și posibilitatea de a contracta virusul SARS-CoV-2.
Dumincă, după mai multe insistențe, întrucât starea de sănătate a bolnavei era critică, o Ambulanță venită de la Spitalul din Corabia a transportat-o pe femeie în unitatea spitalicească. Din nou, s-a decis refuzul internării de către medicul de gardă, bolnava fiind trimisă la domiciliu, în comuna Orlea.
Familia a făcut mai multe sesizări la unitățile spitalicești implicate în acest caz alarmant, cu scopul de a rezolva, pe cât posibil, problema refuzului internării în spitale, precum și lipsa acordării îngrijirii de specialiate persoanelor grav bolnave.

Andreea TIGOIANU

Politica