vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crăciun la palat! Cu ce bucate se delectează regina și membrii familiei regale britanice de sărbători

În ultimele trei decenii, familia regală britanică a sărbătorit dimineața Crăciunului la reședința Sandringham din Norfolk, acolo unde are loc un prânz festiv la care participă regina și mai mulți membri ai familiei regale din generații diferite.

Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta a II-a vreme de 15 ani. El a acompaniat-o în mai multe tururi în Australia și a gătit până acum și pentru cinci președinți americani. McGrady a lucrat și cu alți membri ai familiei regale.

După ce a părăsit Casa Regală, McGrady a dezvăluit obiceiurile culinare ale familiei regale dar și felul în care „decurge” viața în bucătăria regală. El spune că familia nu este foarte pretențioasă când vine vorba de masa de Crăciun și că meniul este aproape la fel în fiecare an – „sunt destul de plictisitori când vine vorba de masa de Crăciun” – felul principal este curcanul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În mod obișnuit pregăteam trei curcani pentru regină și familia extinsă care se reunea în sala de mese, încă un curcan pentru copii și apoi alții care urmau să fie pregătiți pentru angajați. Toată lumea merge la masă de Crăciun, nu doar familia”.

Conform lui McGrady, ziua familiei regale britanice începe cu un mic dejun care include ouă, șuncă și cârnați. Apoi, toată lumea merge la slujba de la biserică, iar după aceea se așază din nou la masă. La prânz, le sunt servite salată de creveți sau homar și friptură de curcan, alături de pastarnac, morcovi și varză de Bruxelles. Iar și tradiționala budincă brandy butter se numără printre deserturile pe care le mănâncă familia regală britanică de Crăciun.

După ce urmăresc cu toții discursul televizat al Reginei, la ora 3 este servit ceaiul de după-amiază, cu prăjituri cu fructe. Iar aceasta este doar „încălzirea” pentru cina gen bufet, care include între 15 și 20 de feluri de mâncare. Tipuri variate de carne (coaste, curcan, șuncă) sunt tăiate chiar la masă, însă sunt servite și pește și fructe mare, legume coapte, dar și prăjituri cu ghimbir, o budincă flambată, cu cremă de unt cu coniac, și băuturi ca cidru și brandy de cireșe.

La Palatul Buckingham însă există un ingredient care nu este folosit în niciun fel de mâncare, deși este adorat de oamenii obișnuiți și nu numai. Elisabeta a II-a detestă usturoiul, așadar nu este folosit în niciun fel de mâncare și în nicio ocazie în preparatele care ajung pe masa ei.

În ce privește băutura, Regina consumă un pahar de gin sau unul de șampanie.

McGrady spune într-unul dintre clipurile sale că suverana britanică nu gătește pentru ea, însă că prințul Philip este un „bucătar extraordinar” și că se ocupă frecvent de mese de familie la reședința Balmoral.

Sursa: viva.ro

Politica