Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vlad Voiculescu despre campania de vaccinare anti-COVID. ”Nimeni nu va sări rândul la vaccinare”

Publicat

pe

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, a precizat, într-un interviu la RFI, că mai multe personalități se vor implica într-o amplă campanie de comunicare pe subiectul vaccinării anticoronavirus. 

 ”Prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (…). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor. Vom avea destule personalități care se vor vaccina, cu siguranță, dar nimeni nu va sări rândul. Primii vor fi cei din personalul medical, care au prioritate, nu politicienii, nu oricine altcineva.”

Referitor la implicarea unor persoane publice în campania de vaccinare, ministrul Sănătății a răspuns: ”Da, sigur că da, dar atunci când îmi va veni rândul, deși mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja”.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre un subiect foarte fierbinte în zilele acestea, redeschiderea școlile: ”Nu am o estimare, dar este o prioritate deschiderea școlilor, imediat ce situația epidemiologică o va permite. Dacă ne uităm în alte state europene, vedem că școlile nu au fost închise așa de rapid ca la noi. Pe de altă parte și sistemul nostru sanitar vedem că a ajuns deja la limită, iar în perioada următoare va trebui să vedem care sunt pașii pe care va trebui să-i facem pentru redeschiderea școlilor mai degrabă mai devreme, decât mai târziu (…). Atât timp cât nu mai sunt locuri la ATI, nu putem să vorbim despre nici o măsură de relaxare”.

Continue Reading