Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cum a reușit supraviețuitoarea de 104 ani să învingă COVID-19!

Publicat

pe

Elena, o pacientă spaniolă în vârstă de 104 ani din Madrid, a fost externată după ce s-a vindecat de COVID-19. Femeia a stat două săptămâni internată, iar anul trecut a fost spitalizată cu gripă A, au informat surse ale spitalului madrilen Gregorio Maranón unde a fost tratată, citate de EFE, conform libertatea.ro.

„Elena este o supravieţuitoare, anul trecut a fost internată cu gripă A, iar anul acesta a depăşit infecţia COVD-19” provocată de SARS-CoV-2, a informat medicul Alvaro Alejandre de Ońa, care a tratat-o pe pacienta centenară, subliniind că ea nu a avut nevoie de respiraţie asistată.

Exemplul Elenei constitue un licăr de speranţă în acest al doilea val, având în vedere că vârsta sa înaintată constituie unul din factorii cei mai importanţi la pacienţii infectaţi. Acest caz special a determinat personalul Serviciului de Medicină Internă, medici, infirmiere şi personal auxiliar, să se despartă cu aplauze de Elena la ieşirea din spital, care le-a mulţumit şi le-a urat la rândul ei sănătate şi ca „totul să se rezolve cu bine”.

Ea a cerut să fie dusă acasă, unde trăieşte singură şi duce o viaţă independentă, fapt dovedit prin forţa cu care a combătut boala, se arată în comunicatul spitalului. Gregorio Marańón este unul dintre marile spitale de stat din Madrid şi unul care a îngrijit cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din Spania (12.719 de pacienţi).

© 2021. Toate drepturile rezervate.