miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Austria începe testarea în masă pentru COVID-19

Austria a lansat un program voluntar de testare în masă pentru noul coronavirus, cu scopul de a depista cazurile de COVID-19 înainte de perioada sărbătorilor. Astfel, au fost comandate 10 milioane de teste pentru o populație de 8,8 milioane de locuitori, în speranța că inițiativa va ajuta țara să iasă cu bine luni din a doua rundă de restricții de lockdown, transmite news.ro

Rudolf Anschober, ministrul austriac al Sănătății, a declarat că „scopul este de a detecta persoanele care sunt infectate fără să știe, care nu au simptome”. Totodată, proiectul își propune să prevină o creștere a numărului de îmbolnăviri pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Stadthalle, o zonă de concerte și evenimente din Viena, este una dintre cele trei locații din capitala austriacă unde are loc programul de testare, unul inspirat de țara-vecină Slovacia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un număr de 2.000 de recruți ai armatei au fost mobilizați numai pentru Viena. Totuși, în primă fază programul voluntar s-a bucurat de o participare scăzută din cauza problemelor tehnice legate de înregistrare, cu oameni spunând că au fost nevoiți să aștepte ore întregi pentru a parcurge procedura necesară.

De la debutul pandemiei și până în prezent, autoritățile austriece au depistat peste 305.000 de cazuri de COVID-19 la nivel, cu aproape 3.900 de decese legate de această boală infecțioasă și mai bine de 256.000 de persoane vindecate, potrivit datelor centralizate luni de Worldometer. La nivel global, numărul îmbolnăvirilor confirmate a trecut de 67,5 milioane, cu 1,54 milioane decese și circa 46,7 milioane de persoane vindecate.

Politica