sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Doi tineri au furat mâna unui cadavru pentru a sustrage un inel

Doi tineri din localitatea mehedințeană Pătulele au fost reținuți pentru profanare de morminte, după ce au furat mâna unei persoane decedate de acum 5 ani, pentru a sustrage un inel și o sumă de bani. Făptașii au aruncat, mai apoi, membrul într-o canalizare.

Polițiștii au fost cei care i-au anunțat pe părinții defunctei. „Poliția a venit la noi acasă, ne-a anunțat de profanarea de morminte. Nouă nu ne-a dat voie să ne apropiem. Am văzut că e spart capacul. Eu nu știu cum au dat capacul mormântului doi indivizi jos, în contextul în care aici au fost 6 polițiști și de abia au reușit să dea, toți la un loc, capacul jos”, a spus Vidin Răveanu, tatăl decedatei, potrivit actualmehedinti.ro

Polițiștii din localitate au intrat pe fir, iar apoi au făcut percheziții la domiciliile celor implicați. În urma perchezițiilor, a fost descoperită mâna defunctei într-o canalizate de pe ulița satului, acolo unde fusese aruncată de făptași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cauză,  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte. Persoanele în cauză au fost reținute, pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub stricta coordonare a procurorului de caz”, declară ag.-șef adj. Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Tânăra, al cărui mormânt a fost profanat, era, de profesie, asistent medical și avea 33 de ani când și-a pierdut viața. În urma sa, au rămas doi copii de vârste fragede, pe care, acum, îi au în grijă părinții defunctei.

Politica