vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: A murit un adevărat titan al județului!

Profesorul universitar doctor Eugen Măicăneanu, critic literar dar și jurnalist de mare anvergură, un adevărat titan al culturii județului Mehedinți și nu numai, s-a stins din viață, brusc, la vârsta de 70 de ani.
„Care este distanța dintre viața și moarte? O singură bătaie imperceptibilă a inimii! Acum suntem veseli, acum suntem triști, acum râdem, acum plângem, acum suntem vii și tot acum murim… așa ne este viața! Acum, am râs, în următoarea secundă am plâns… am plâns pentru că un OM pe care l-am cunoscut, apreciat, stimat și-a încheiat existența pe acest pământ, mergând să vorbească în cuvinte blânde îngerilor lui Dumnezeu. Și nu am apucat să ne luăm <<rămas bun>>… Rămas bun, acum, DOMNULE PROFESOR! Dumnezeu să vă dea pace și liniște sufletului, acolo unde sunteți!”, a anunțat cu durere managerul Bibliotecii Județene din Mehedinți, Cristina Firu.
În urma sa, profesorul Eugen Măicăneanu a lăsat generații întregi de elevi și studenți, pe care i-a îndrumat și i-a sfătuit pe cărările nu doar ale cunoașterii, ci și ale vieții. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule profesor!

Politica