sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis: Învățământul fizic în siguranță nu poate fi posibil

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după o vizită la call-center-ul DSP de la Arena Națională, că numărul infectărilor din România este foarte mare, iar condițiile unui învățământ fizic în siguranță nu pot fi nici create, nici garantate pentru a proteja copiii și familiile lor.

Avocatul Poporului a cerut un punct de vedere la Ministerul Educaţiei cu privire la închiderea şcolilor şi a susţinut că în urma învățământului online vom avea copii care pierd doi ani. În replică, Klaus Iohannis a precizat că „nu sunt de acord cu această afirmație, dar cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele, fizic, la clasă”.

,,Recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță. Deci, atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile la care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate. Și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”, adaugă președintele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez, merită”, a mai spus acesta.

Politica