duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două meciuri în nici 24 de ore pe Oblemenco! „Ar fi cea mai mare capcană!”

Week-end de foc în Bănie: FCU Craiova revine pe stadionul legendar. În preambul este CSU – Progresul Spartac

La o distanță de nici 24 de ore, cele două echipe ale Craiovei vor păși pe iarba stadionului Ion Oblemenco. Meciurile din 16-imile de finală ale Cupei României se joacă, în mod firesc, pe terenul echipei mai slab clasate. Oficialii echipei din prima ligă au reușit să-i convingă pe omologii de la Progresul Spartac să vină în Bănie. Cu 10 zile în urmă aceștia își justificau decizia de a juca pe Oblemenco astfel: „Meciul va fi transmis în direct la posturile de televiziune naționale, în prime time, ceea ce înseamnă automat că partida nu se poate desfășura pe stadionul nostru din Intrarea Vrabiei, care are o instalație de nocturnă cu o capacitate de doar 200 de lucși, utilă pentru antrenamente, dar mult sub capacitatea minimă de 800 de lucși necesară pentru meciuri oficiale.
În această situație, ținând cont și de interdicția spectatorilor de a asista la meciuri, clubul nostru a acceptat oferta partenerilor de întrecere de a disputa acest meci pe Stadionul «Ion Oblemenco» din Craiova”.
CSU Craiova deschide așadar balul vineri, de la ora 20:45, iar antrenorul Papură este conștient că după ce conducerea a reușit să-i pună adversarul de liga a treia pe tavă, pe Oblemenco, ar fi o catastrofă să rateze calificarea.
„Ne aşteaptă un meci de Cupă, trebuie să tratăm toate meciurile la fel, indiferent de adversar, altfel ne va fi greu, putem avea probleme cu orice echipă. Pregătesc toate meciurile la fel, că sunt oficiale, de Cupă, amicale. Jucătorii trebuie să fie concentraţi pentru fiecare joc, ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea, să nu fim atenţi. Este doar pe hârtie diferenţă, doar statistic, dar trebuie să arăţi şi pe teren că este diferenţă între Liga I şi Liga a III-a”, a prefațat antrenorul CSU Craiova meciul.
Papură a apreciat că Rotaru a reușit să aducă meciul pe Oblemenco: „Este un aspect bun că vom juca acasă, mai ales că şi următorul meci, cel de campionat, este tot pe teren propriu, dar şi că în deplasare am fi jucat pe sintetic şi nu este uşor să te adaptezi, am întâlnit această situaţie la Sabail, anul trecut, în Europa League”.
Căpățână a zis de 3 ori că trebuie să intre „montați”: „Ne va aştepta o partidă dificilă, pentru ei va fi cu siguranţă un meci special, iar noi trebuie să intrăm montaţi şi să abordăm meciul cu maximă seriozitate. Ne dorim să reuşim să îndeplinim obiectivele legate de titlu şi de Cupa României, vom aborda serios şi această competiţie. Întâlnim o echipă de Liga a III-a, dar nu trebuie să ne relaxăm, este un meci periculos tocmai din această cauză, fiindcă ai tendinţa să te relaxezi la un astfel de joc şi te poate costa.
Trebuie să intrăm foarte bine montaţi, fiindcă au o echipă bună cei de la Progresul şi au reuşit surpriza în etapa trecută, cu Rapid. Ştim cum joacă, ce stil au, suntem pregătiţi de acest meci. Trebuie să intrăm montaţi şi să câştigăm. Ne dorim să reuşim o victorie clară, la scor, dar asta depinde numai de noi. Este un avantaj că jucăm pe propriul teren, fiindcă în deplasare am fi jucat pe o suprafaţă sintetică şi nu eram obişnuiţi cu ea”.
La mijlocul săptămânii, bucureștenii au susținut un meci test cu CS Afumați, în care au arătat o mare poftă de gol: au bătut cu 6-2, vârful Mihai Ion a marcat de 4 ori. „Le-am spus jucătorilor că un astfel de meci este o șansă uriașă pentru mulți dintre ei. Dacă învingem Craiova și ne calificăm unii dintre ei pot rămâne chiar de atunci la echipa de Liga 1!”, a declarat Erimia. 

FCU Craiova revine după un an pe Oblemenco!
Sâmbătă, de la ora 18:00, echipa lui Mititelu va intra în arenă. Bălan și colegii săi au un meci mult mai echilibrat, contra celor de la ASU Poli Timișoara, grupare contra căreia au remizat alb cu două săptămâni în urmă, în campionat. FCU Craiova are un moral excelent, după ce a câștigat în ultima etapă, contra celor de la Metaloglobus, punând astfel capăt seriei de 4 remize consecutive. De partea cealaltă, bănățenii au remizat 2-2 pe terenul celor de la Aerostar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul meciurilor 16-imilor Cupei României:
vineri, 27 noiembrie
Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt, ora 18:00 | TV
Progresul Spartac – CSU Craiova, ora 20:45 | TV
sâmbătă, 28 noiembrie
Turris Oltul Turnu Măgurele – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ora 11:00 | TV
CSM Ceahlăul Piatra Neamț – Petrolul Ploiești, ora 13:15 | TV
Farul Constanța – Academica Clinceni, ora 13:30
Concordia Chiajna – FC Botoșani, ora 13:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Campionii FC Argeș, ora 13:30
CSC Sânmartin – Dunărea Călărași, ora 13:30
FCU Craiova – ASU Politehnica Timișoara, ora 18:00 | TV
Dinamo – Viitorul Constanța, ora 20:45 | TV
duminică, 29 noiembrie
Ripensia Timișoara – Astra, ora 12:15 | TV
Hușana Huși – Universitatea Cluj, ora 13:30
FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș, ora 17:30 | TV
Politehnica Iași – CFR Cluj, ora 20:30 | TV
luni, 30 noiembrie
FK Csikszereda – UTA Arad, ora 18:00 | TV
SCM Gloria Buzău – FCSB, ora 20:45 | TV

Politica