Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CJ Dolj finanțează Spitalul Clinic Județean Craiova în lupta Covid-19

Publicat

pe

423.000 de lei vor ajunge către SCJU Craiova în vederea achiziționării unor materiale și echipamente medicale destinate gestionării cazurilor de Covid-19, alocați din partea Consiliului Județean Dolj.

„Am decis să organizăm o ședință de îndată a CJ Dolj, întrucât avem o solicitare venită din partea Spitalului Județean pentru susținerea financiară în vederea achiziționării unor echipamente și materiale, necesare în contextul luptei împotriva COVID-19. SCJU Craiova trece prin momente dificile, întrucât, în această perioadă grea pentru toată lumea, este suprasolicitat și aglomerat pe anumite secții. De aceea, apreciez că este bine să-i ajutăm din puținul nostru, iar suma necesară, de peste 420.000 de lei, o alocăm în urma unei rectificări bugetare”, a precizat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj. Sprijinul CJ Dolj vine în contextul pandemic în care alte două instituții subordonate consiliului – Muzeul Olteniei Craiova și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, au înregistrat economii, nemaiputând să-și desfășoare activitățile curente și, astfel, ,,calendarul cultural a fost dat peste cap”.

Lista echipamentelor necesare dotării Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, finanțată de Consiliul Județean Dolj, cuprinde tuburi cu oxigen, lămpi cu lumină ultravioletă pentru dezinfectare și decontaminare, dar și tâmplărie PVC pentru reconfigurarea spațiilor și crearea unor circuite sigure din punct de vedere epidemiologic sau scaune destinate dotării zonelor de așteptare pentru pacienți. Astfel, SCJU Craiova a fost desemnat printr-un ordin al ministrului Sănătății spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspecți de infectare cu noul coronavirus, având în dotare o serie de specialități cu profil unic la nivelul județului Dolj, printre care Anestezie și Terapie Intensivă, Cardiologie pentru infarct miocardic acut, Neurochirurgie sau Radioterapie.

Andreea TIGOIANU

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.