Campania de vaccinare antigripală gratuită continuă. 930.000 de doze ajung săptămâna aceasta la DSP-uri

930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge, săptămâna aceasta, la direcţiile de sănătate publică şi mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului,”Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2.430.000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020 – 2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Până la data de 15 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită au fost imunizate 652.393 de persoane din categoriile la risc, se arată în comunicatul citat.

Conform INSP, citat de agerpres.ro, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 43.871, cu 48,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.603) şi cu 2,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent, a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul.

Populare

Recomandări

Consumul de antidepresive la gravide nu provoacă afecțiuni neurologice și nu afectează dezvoltarea copilului în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care consumă multe dintre antidepresivele obișnuite nu...

Prețul lemnului pentru foc, plafonat

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă privind...

Olt. Tânără din Văleni, dispărută de la domiciliu

La data de 4 octombrie 2022, în jurul orei...

200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri....