Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți: A căzut prima zăpadă în nordul județului

Publicat

pe

A nins deja  în nordul Mehedințiului. Locuitorii, dar și șoferii, care tranzitează zona, se bucură de prima zăpadă din acest sezon, în zona de munte a județului.

În comuna  Obârșia Cloșani, stratul de zăpadă a atins 10 centimetri. Cu toate că ninge consistent, traficul rutier se desfășoară în condiții normale, cel puțin până la această oră. Nordul județului Mehedinți s-a aflat sub avertizare cod galben de ninsori și vânt puternic.

Poliția Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. Având în vedere faptul că în această perioadă, în unele zone, partea carosabilă este acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

„În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante” a anunțat  Poliția Română.

Continue Reading