joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Împușcături în Teasc. Consilieri locali implicați

Împușcături, în noaptea de marți spre miercuri, în Teasc. Doi oameni au ajuns la spital. Unul dintre ei este paznic de vânătoare. Celălalt, ar fi fost prins la braconat. În altercație a fost implicat și un consilier local al Consiliului Local Teasc, membru USR. Acesta ar fi venit cu alți patru bărbați, între care, potrivit unor surse, și un consilier local de la PSD din Bratovoeşti, pe fondul privat vânătoare, s-au certat cu paznicii, iar conflictul a degenerat.

Potrivit IPJ Dolj, în cursul nopții, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizați de un tânăr de 23 de ani cu privire la faptul că, în timp ce executa serviciul de patrulare împreună cu alți 5 paznici de vânătoare, în extravilanul comunei Teasc, au depistat mai multe persoane care braconau.
La fața locului au ajuns și polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj.
Oamenii legii au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc, ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare și persoanele depistate, în urma căruia un bărbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD, conștient și cooperant.
Ulterior, în timpul nopții, la unitatea primiri urgențe a SCJU Craiova s-a prezentat un bărbat de 35 de ani cu o plagă împușcată.
„Din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit că în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer și unul către bărbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deținută ca armă de serviciu de către acesta” – IPJ Dolj.
Arma a fost ridicată de anchetatori, iar polițiștii au informat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus efectuarea unor activități de cercetare penală sub directa coordonare.
În timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism.
„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt” – IPJ Dolj

Politica