Craiova a primit șase containere modulare pentru izolarea suspecților de COVID

Date:

Spitalele COVID și suport COVID din Craiova au primit, marți, șase containere modulare provenite de la Guvernul României, prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat.
Două containere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, două la Spitalul Municipal Filantropia, iar alte două la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a participat la repartizarea acestora și a reiterat importanța triajului epidemiologic, în condiții de siguranță. „Containerele au fost distribuite în urma necesarului transmis de unitățile spitalicești, iar măsurile luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ privind triajul observațional. Acesta trebuie să se desfășoare continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp. Containerele au dimensiuni standard, de 6,4/2,4 metri, sunt dotate cu radiatoare și parte electrică și au fost amplasate în curtea spitalelor”, a transmis prefectul de Dolj, Nicușor Roșca.
Containerele modulare provin de la Guvernul României, prin Rezervele de Stat şi urmează să fie folosite pentru organizarea punctelor de triaj în spitalele din județul Dolj, izolarea potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru organizarea unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului, dar și pentru depozitarea stocurilor de medicamente.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...