vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova a primit șase containere modulare pentru izolarea suspecților de COVID

Spitalele COVID și suport COVID din Craiova au primit, marți, șase containere modulare provenite de la Guvernul României, prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat.
Două containere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, două la Spitalul Municipal Filantropia, iar alte două la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a participat la repartizarea acestora și a reiterat importanța triajului epidemiologic, în condiții de siguranță. „Containerele au fost distribuite în urma necesarului transmis de unitățile spitalicești, iar măsurile luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ privind triajul observațional. Acesta trebuie să se desfășoare continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp. Containerele au dimensiuni standard, de 6,4/2,4 metri, sunt dotate cu radiatoare și parte electrică și au fost amplasate în curtea spitalelor”, a transmis prefectul de Dolj, Nicușor Roșca.
Containerele modulare provin de la Guvernul României, prin Rezervele de Stat şi urmează să fie folosite pentru organizarea punctelor de triaj în spitalele din județul Dolj, izolarea potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru organizarea unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului, dar și pentru depozitarea stocurilor de medicamente.

Politica