sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 106 persoane infectate și un deces înregistrat, în Dolj

Alte 106 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în județul Dolj, conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică. Totodată, un pacient doljean a pierdut lupta împotriva virusului nemilos. În total, de la începutul pandemiei, județul Dolj a raportat 157 de decese cauzate de Covid-19. Rata de infectare la nivelul județului a atins 3,84 de cazuri la mia de locuitori, motiv pentru care autoritățile locale amintesc cetățenilor să respecte cu strictețe toate măsurile de siguranță impuse, mai ales cele intrate în vigoare începând cu 9 noiembrie. Printre acestea, amintim:

– purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;

-interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;

Policlinica Buna Vestire Craiova

-în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-5.00.

Excepţiile sunt motivate de: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

În Dolj, 9 965 de persoane au fost infectate cu SARS-COV-2. De asemenea, peste 7 000 de doljeni s-au vindecat în urma contractării virusului. De asemenea, în intervalul orar 21.00 – 5.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii cu activitate de livrare la domiciliu, iar unităţile farmaceutice, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante rămâne suspendată pe timpul stării de alertă, însă se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară, transmit reprezentanții Prefecturii Dolj.

Nu în ultimul rând, angajatorii din sistemul privat, dar și instituţiile publice centrale şi locale, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, treubuie să instituie obligaţia organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condiţiile legii.

Liniile telefonice TelVerde 0800800165, aferentă sesizării încălcării normelor de protecție sanitară, respectiv 0800800358, unde cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19, rămân disponibile pentru doljeni.

Andreea Tigoianu

Politica