Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Munca de acasă poate duce la creşterea prejudecăţilor rasiale şi etnice

Publicat

pe

Munca de acasă, o activitate din ce în ce mai răspândită în contextul actualei pandemii de coronavirus, ar putea avea ca efect secundar creşterea prejudecăţilor rasiale şi etnice.

Acestea sunt concluziile unui studiul, realizat de Woolf Institute din Marea Britanie și care arată că angajaţii leagă mai uşor relaţii de prietenie la birou sau la locul de muncă, ceea ce reprezintă un element cheie în combaterea concepţiilor greşite ori a prejudecăţilor rasiale.

Faptul că persoanele lucrează de acasă, creşte riscul ca acestea să rămână „izolate în propriile lor bule”, după cum a declarat Ed Kessler, fondatorul Woolf Institute, scrie Digi24.

Studiu a arătat că trei sferturi (76%) dintre persoanele care lucrează într-un birou de tip spaţiu deschis interacţionează cu angajaţi de etnii diferite.

În schimb, 37% dintre persoanele care nu şi-au găsit încă un loc de muncă au mai degrabă prieteni exclusiv din acelaşi grup etnic.

În plus, dacă aproape trei sferturi dintre cei chestionaţi au declarat că nu au nicio problemă cu ideea ca o rudă apropiată să se căsătorească cu un asiatic (70%) ori persoană de culoare (74%), mai puţin de jumătate (44%) au fost de acord cu ideea ca o rudă să se căsătorească cu un musulman.

Cercetarea sociologică a fost realizată anul trecut în Anglia şi Ţara Galilor pe un eşantion de 11.701 persoane.

Continue Reading