vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maia Sandu, felicitată pentru victoria în alegeri

Președintele Klaus Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„O felicit pe pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris președintele român, pe Twitter.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului va merge la Chișinău după ce Maia Sandu își va prelua mandatul, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După președintele Klaus Iohannis, liderul de la Kiev Volodimir Zelenski este cel de-al doilea șef de stat care o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, printr-un mesaj publicat pe twitter.

”Felicitări Maiei Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Abia aștept să consolidăm relațiile dintre Ucraina și Moldova în numele viitorului european al națiunilor noastre”, a scris el, pe rețeaua socială.

De asemenea, Ursula von der Leyen a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Președinta Comisiei Europene i-a transmis Maiei Sandu, pe Twitter, că „Uniunea Europeană este pregătită să susțină Moldova”.

„Felicitări Maia Sandu! Victoria dumneavoastră reprezintă un apel clar pentru lupta împotriva corupției și revenirea la respectul pentru statul de drept – calea spre un viitor prosper. Uniunea Europeană este pregătită să sprijine Moldova”, a transmis Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter.

Liderul Partidului Popular European, Donald Tusk, a calificat drept ”spectaculoasă” victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, adăugând că are convingerea că moldovenii vor urma drumul corect spre prosperitate.

”Doresc să o felicit din inimă pe Maia Sandu pentru victoria spectaculoasă de ieri. Am încredere că Moldova, cu ea președinte, va urma parcursul corect pentru viitorul țării și moldovenii vor prospera. Mulțumesc Maia pentru puterea, rezistența și dedicare ta”, a transmis fostul președinte al Consiliului European, pe Twitter.

Și Vladimir Putin a trimis un mesaj de felicitare.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina președinției, liderul de la Kremlin i-a expediat o telegramă unde spune că „speră ca activitatea Maiei Sandu să contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor dintre Moldova și Rusia”.

„Sper că activitatea dumneavoastră de șefă a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relațiilor dintre țările noastre. Acest lucru, fără îndoială, ar satisface interesele fundamentale ale popoarelor din Rusia și Moldova ”, a subliniat șeful statului rus într-o telegramă, unde se mi spun că i-a urat liderei PAS succes, multă sănătate și prosperitate.

Politica