Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Jandarmul ucis într-o discotecă din Târgu Jiu, comemorat de colegi

Publicat

pe

Jandarmii gorjeni și-au comemorat un coleg ce și-a pierdut viața într-o misiune ce a avut loc în urmă cu 20 de ani. Este vorba despre eroul jandarm sublocotenent post mortem, George Răzvan Marchiş, care a murit în timpul executării unei intervenţii la o discotecă din municipiul Târgu Jiu.
Pentru ca fapta lui să nu fie uitată, jandarmii gorjeni au amplasat în apropierea locului unde s-a întâmplat evenimentul tragic o placă comemorativă unde se depun coroane, jerbe de flori şi candele. Totodată, la sediul unităţii este pus  un monument închinat eroului jandarm, unde se oficiază slujbe religioase şi se depun coroane de flori.
În Sala de Tradiții a unităţii, există GALERIA EROILOR, în care este expus şi un fotodocumentar în care sunt exemplificate detaliile tragediei întâmplate în urmă cu 20 de ani.  În decursul acestor 20 de ani, a fost păstrată legătura cu familia eroului, monumentul, placa comemorativă şi Sala de Tradiţii fiind vizitate de familia eroului. Unul dintre copiii fratelui său poartă numele eroului jandarm.
„Fapta eroică a colegului nostru nu va fi uitată de către noi, jandarmii gorjeni, care îl vom omagia în fiecare an. În unitate chiar activează foşti colegi de armată cu eroul jandarm. Urmare a demersurilor realizate pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Tg. Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tg. Jiu, Titlul de <CETĂŢEAN DE ONOARE>”, a informat Jandarmeria Gorj.
În data de 10 noiembrie 2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan–militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist – jandarm, a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă. La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap. Acesta a fost internat la Spitalul Municipal Târgu Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova, pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. În dimineaţa zilei de 13 noiembrie 2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

Continue Reading