vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia închide școlile primare și grădinițele din cauza numărului mare de infectări

Grecia a anuntat sambata, 14 noiembrie, inchiderea scolilor primare, precum si a gradinitelor si creselor, pana la sfarsitul lunii din cauza inmultirii cazurilor de coronavirus, relateaza AFP, potrivit ziare.com.

,,Guvernul grec a decis sa suspende functionarea scolilor pana la 30 noiembrie”, a declarat ministrul Sanatatii, Vassilis Kikilias, spunand ca masura a fost luata pentru a limita deplasarile parintilor, profesorilor si bunicilor si pentru a obtine, „impreuna cu alte masuri”, reducerea numarului de cazuri.

,,Am vrut sa evitam inchiderea scolilor primare. Este un mesaj care arata gravitatea situatiei”, a adaugat el. Colegiile si liceele sunt deja inchise si toate cursurile sunt tinute la distanta de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la sfarsitul lunii octombrie, numarul deceselor zilnice a crescut de patru ori in Grecia, in unele zile fiind inregistrate 50 de morti, in timpul ce numarul infectarilor s-a dublat, ajungand la circa 3.000 de cazuri pe zi. Din cele 1.143 de paturi de la unitatile de terapie intensiva disponibile in tara, vineri erau ocupate 830.

Politica