joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gravidă cu simptome Covid-19, decedată la UPU Craiova

UPDATE/ Tânăra avea hipertensiune pe fondul sarcinii și obezitate. Cand a ajuns la Spitalul Filantropia avea saturatia de oxigen la 47%. Ajunsa la UPU de la Spitalul Judetean, a fost izolata, i-a fost administrat tratament si i s-au prelevat probe pentru depistarea coronavirus. Avea saturati de oxigen la 77%. Starea ei s-a deteriorat brusc, spun medicii si nu a mai putut fi salvata. Cauza exacta a decesului va fi stabilita in urma necropsiei.

„Este vorba despre o pacientă în vârstă de 36 de ani, cu sarcină la termen, având 38 de săptămâni. Aceasta avea hipertensiune pe fondul sarcinii, fiind tratată cu antihipertensiv. A ajuns la noi în jurul orele 00.23. Avea și obezitate de gradul III. A ajuns la noi cu saturația de oxigen 75%, conștientă, stabilă hemodinamic și respirator. A fost dusă imediat în izolator, ridicându-se suspiciunea de infecție cu SARV COV 2. A fost consultată și în timpul nopții și a și fost testată pentru Covid. Starea ei a fost staționară până vineri dimineață, la ora 9.00, când s-a deteriorat brusc și a intrat în stop cardiorespirator. S-au inițiat rapid manevrele de resuscitare care au continuat timp de 90 de minute, fără succes”, a declarat directorul medical al SCJU Craiova, Cristiana Geormăneanu.

O tânără însărcinată, care ar fi avut coronavirus, a murit la UPU Craiova. Femeia de 36 ani, care era în ultimul trimestru de sarcină, a fost adusă aseară din Băilești la Spitalul „Filantropia”, care este suport Covid. Însă pentru că starea ei era gravă și pentru ca Spitalul „Filantropia” nu are ATI pentru pacienții cu coronavirus, a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă. A murit la UPU. Ea s-ar fi aflat in asteptarea rezultatului testului pentru coronavirus. Surse medicale spun că nici bebelușul nu a putut fi salvat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revenim cu detalii

Politica