Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Klaus Iohannis, la videoconferința cu prefecții: Comunicaţi măsurile, însă nu deveniţi sursă de ştiri panicarde

Publicat

pe

Klaus Iohannis a avut o videoconferință cu toți prefecții pentru a discuta despre gestionarea situației din țară privind cazurile de coronavirus.

În cadrul videconferinței, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, preşedintele le-a solicitat prefecţilor să fie fermi în aplicarea măsurilor restrictive impuse pentru a gestiona pandemia de COVID-19 și să le comunice oameni ce se întâmplă, însă le-a spus să nu devină „sursă de știri panicarde”.

„Aştept de la dumneavoastră, de la toţi, fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentală”, a spus Iohannis la videoconferinţa cu prefecţii, transmite Agerpres.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că măsurile impuse de Guvern acum câteva săptămâni pentru a gestiona pandemia dau primele rezultate.

“Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, măsuri care la momentul respectiv au dus la dezbateri de tot felul, vedem că dau primele rezultate.

Cu siguranță că ați observat că acum 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână foarte mult și acum suntem în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000 și sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000.

Nu putem să spunem încă, din păcate, că am reușit să îngrădim pandemia, dar avem primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate.

Din păcate, aceste rezultate, chiar dacă există și arată că măsurile pe care le luăm au fost bine gândite, nu au fost suficiente, pentru că vedem la Terapie Intensivă numărul de persoane crește. Din nefericire, în fiecare zi avem un număr important de decese, mult prea mulți români mor de această boală și atunci evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive”, a afirmat președintele.

Continue Reading