miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD a găsit vinovatul pentru lipsa celor opt spitale regionale promise în 2016

Mihai Tudose a explicat miercuri la Adevărul Live motivele pentru care PSD nu a reuşit să construiască niciunul dintre cele opt spitale regionale promise în programul de guvernare al social-democraţilor din 2016.

Potrivit acestuia, la finalul mandatului său Liviu Dragnea ar fi dat înapoi proiectele pentru a le implementa prin parteneriat public-privat, şi nu cu ajutorul fondurilor europene.

„Eu când am plecat lăsasem trei dintre ele, trebuia început cu trei din ale. Actele aproape gata pentru cel de la Craiova. Nebunia cu pământul. După ce am plecat, în loc să continuie lucrurile, motiv pentru care am şi plecat din PSD după aceea, fiindcă au intrat pe o altă zonă. Le faci în parteneriat public-privat. Cineva voia să fie mai fericit după ce făceam spitalele. Că le făceam cu bani de la Banca Mondială şi cu Comisia Europeană, nu mai era nimeni la fel de fericit. Că din bani europeni mai vine şi OLAF-ul. Când faci parteneriat public-privat sau din buget nu mai vine nimeni”, a explicat Mihai Tudose la Adevărul Live.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă cel care s-a opus construirii spitalelor regionale prin intermediul fondurilor europene a fost fostul lider PSD Liviu Dragnea, Tudose a confirmat. 

„După ce am plecat eu, şi cu colegii din Guvern care făcuseă o mulţime de acte pe zona aceasta, la câteva luni a fost o declaraţie foarte asumată. A spus gata, facem noi autostrada Ploieşti-Braşov, e cea mai ieftină soluţie. Am ieşit şi public să spun că bă frate, mai ieftin decât bani degeaba de la Uniunea Europeană, nu există. La parteneriat public-privat şi Statul are o sumă, trebuie să participe, să dea despăgubiri”, a mai adăugat acesta.  

În ce priveşte încrederea oamenilor în PSD, Mihai Tudose a explicat că are puterea exemplului.  

„Nu m-am ferit de promisiuni electorale. Până la urmă e puterea exemplului. La Brăila, nimeni de la PSD în campanie electorală n-a promis că face podul acela peste Dunăre care era promis de 40 de ani. L-am făcut. Pur şi simplu”, a mai relatat fostul premier.

Politica