vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD a reuşit să strângă cvorum în Senat, pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare, cu spirjinul UDMR şi USR

La şedinţa de luni a Biroului Permanent, PSD a reuşit să strângă cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare.

Cei care au înclinat balanţa în favoarea PSD au fost senatorul UDMR Tanczos Barna şi senatorul USR George Dircă, votat de social-democraţi pentru Consiliul Legislativ, la pachet cu Florin Iordache.

George Dircă susţine că a fost cvorum fără el. ”Sunt 12 membri în Biroul Permanent, dar săptămâna trecută Marian Pavel de la PSD a demisionat, pentru că a fost ales preşedinte al CJ Ialomiţa. Prin umare, au rămas 11 oameni în BP, deci majoritatea e de 6 oameni, nu de 7. Când am ajuns eu la şedinşa de ieri a BP era deja cvorum, : cei 5 senatori PSD plus Tanczos Barna de la UDMR”, a explicat George Dircă pentru Adevărul. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

George Dircă a fost votat de PSD pentru şefia unei Direcţii din Consiliul Legislativ, la pachet cu Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13 din iarna anului 2017. Iordache şi Dircă încă nu şi-au preluat mandatele, pentru că votul Parlamentului a fost contestat la CCR. Curtea urmează să ia miercuri o decizie.

PSD a trimis la Comisia juridică  proiectul de lege care prevede că Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul. Proiectul va primi votul final în şedinţa de miercuri a Senatului, apoi va merge la Camera Deputaţilor. În Senat, PSD are singur majoritate. 

Politica