joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii psihiatrii avertizează: Unul din cinci pacienți cu COVID-19 dezvoltă boli mintale în decurs de 90 de zile

Medicii psihiatrii avertizează cu privire la riscul la care sunt expuși pacienții vindecați de coronavirus după ce un studiu a arătat că 20% dintre cei infectați cu COVID-19 sunt diagnosticați cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile.

Potrivit studiului, anxietatea, depresia și insomnia au fost cele mai frecvente probleme dezvoltate în rândul pacienților recuperați de coronavirus. Însă cercetătorii au descoperit, de asemenea, riscuri semnificativ mai mari de demență, o afecțiune a insuficienței cerebrale.

„Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Harrison a mai adăugat că medicii și oamenii de știință din întreaga lume trebuie să investigheze urgent cauzele și să identifice noi tratamente pentru bolile mintale apărute în urma COVID-19.

Astfel, 1 din 5 supraviețuitori au fost înregistrați ca având un diagnostic pentru prima dată de anxietate, depresie sau insomnie, în trei luni de la infectare, scrie Digi24 care citează Reuters.

De asemenea, studiul a constatat că persoanele cu boli mintale preexistente au fost cu 65% mai predispuse la a fi depistate pozitiv cu COVID-19.

Rezultatele studiului subliniază faptul că noul coronavirus poate afecta creierul și mintea, crescând riscul unei game de boli psihiatrice.

„Cauza probabilă este o combinație a factorilor de stres psihologic asociați cu această pandemie specială și a efectelor fizice ale bolii”, a spus Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.

Politica