joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despăgubiri obținute nelegal. 36, la judecată


36 de persoane au fost trimise în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, după ce au înșelat mai multe firme de asigurări, pentru a obține nejustificat despăgubiri pentru accidente rutiere.

Acuzațiile aduse sunt, între altele, organizarea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals în documente.
,,În fapt, s-a reținut că, în perioada anilor 2010-2014, inculpații M.I., N. C. S. și M. D. au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune prin inducerea în eroare a mai multor societăți de asigurări cu ocazia deschiderii și avizării unor dosare de daună pentru accidente rutiere, care în realitate nu s-au produs ori s-au produs în alte împrejuräri decât cele descrise de către proprietarii sau utilizatorii autoturismelor, în scopul obținerii, în mod nejustificat, a unor sume de bani reprezentând despăgubiri”, arată procurorii.

Mai mult, aceștia au încercat să șantajeze o expertă din dosar.
Pe parcursul urmăririi penale, la data de 10.02.2020, inculpata P.B.L. i-a pus la dispozitie inculpatului M.I. prin intermediul aplicației Whatsapp, pasaje din teza de doctorat a expertei L.G.D., pe care le-a considerat că ar fi fost plagiate, înscrisuri pe care acesta să le folosească în acțiuni de constrângere a expertei să își modifice concluziile raportului de expertiză în sens favorabil inculpaților contrar celor constatate în urma examinării materialului pus la dispoziție de către organul judiciar”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea Tigoianu

Politica