vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închiderea școlilor, publicată în Monitorul Oficial


Potrivit ordinului ministrului Educației, publicat vineri în Monitorul Oficial, școlile își vor desfășura activitatea doar în mediul online pentru următoarele 30 de zile.
Participarea efectivă la ore în rândul preșcolarilor, școlarilor, elevilor și stundenților va fi suspendată în următoarea lună pe fondul numărului crescut de infectări cu coronavirus. Astfel, orele și cursurile vor fi predate doar prin intermediul platformelor digitale, iar acolo unde lipsa tehnologiei nu permite acest lucru, inspectoratele școlare județene vor trebui să asigure resursele educaționale necesare, conform agerpres.ro.
Pentru a limita răspândirea efectelor pandemiei de COVID-19, Guvernul, printr-un ordin al Ministerului Educației și Cercetării, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca în perioada noiembrie 2020 – 31 decembrie 2020 activitatea didactică să fie susținută în mediul online acolo unde este posibil. Însă, ca urmare a procentului crescut de persoane infectate, noi măsuri de carantinare au fost implementate, printre care și suspendarea interacțiunii fizice dintre profesori și elevi.
,,Activităţile didactice vor fi desfăşurate în sistem online, conform Metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
În cazul în care activităţile nu se pot desfăşura astfel, inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet.”, menționează agerpres.ro.

Andreea Tigoianu

Politica