luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Proiecte Erasmus+ la Școala Profesională Daneți

„Școala Profesională Daneți” din localitatea Daneți, Dolj, face parte din nou din lista școlilor care au obținut granturi pentru proiectele depuse la „Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale în anul școlar 2019-2020”.
Parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interşcolar – „Butterfly Effect to Maths with Stem”, identificat cu numărul de referință 2020-1-LT01-KA229-077854_2, este un proiect european al cărui coordonator este unitatea școlară „Rigas 80 vidusskol” din Lituania ce se va desfășura în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2022 și al cărui partener în derularea proiectului a devenit „Școala Profesională Daneți” din România.
Celelalte unități școlare partenere ale proiectului Erasmus+ KA229- „Butterfly Effect to Maths with Stem” sunt „Esprominho” -Portugalia, „OSNOVNA SKOLA FRA KAJE ADZICA” – Croația și „CIGLI IMKB MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI” – Turcia.
„Butterfly Effect to Maths with Stem” este un proiect ce reunește experiența a 5 țări cu diferite resurse materiale și oferă copiilor și cadrelor didactice posibilitatea de a interacționa cu elevi și profesori din medii europene culturale diferite.
Prioritatea acestui proiect este de îmbunătățire a competențelor elevilor și creșterea interesului lor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică.
Obiectivele de bază ale acestui proiect sunt: dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor; corelarea cunoștințelor elevilor la matematică cu situațiile practice din viața reală; rezolvarea problemelor de matematică cu ajutorul tehnologiei; învățarea bazată pe proiecte în cadrul Stem (Știință, Tehnologie, Matematică, Inginerie); îmbunătățirea competențelor de învățare pe tot parcursul vieții elevilor și profesorilor etc.
Pe parcursul proiectului vor exista 3 întâlniri pentru formarea și instruirea cadrelor didactice la care vor participa câte 5 cadre didactice de la fiecare unitate școlară și 2 schimburi de experiență la care vor participa câte 3 elevi și 2 cadre didactice din fiecare țară parteneră.
Astfel, cadrele didactice și elevii vor fi instruiți și familiarizați cu aplicarea și utilizarea de lecții STEM la clasă învățând diverse aplicații informatice de rezolvare a problemelor de matematică și nu numai în cadrul mobilităților.
Proiectul „Butterfly Effect to Maths with Stem” – KA229, al cărui coordonator la nivelul școlii este doamna Ciobotea (Marinescu) Mădălina-Angela, nu este singurul proiect Erasmus+ al „Școlii Profesionale Daneți”, Dolj, școala fiind coordonatorul unui alt proiect european KA229 – „Diagnose Nature&Preserve Nature”, număr de referință 2019-1-RO01-KA229-063028_1, aflat în derulare și care se va finaliza la data de 30.09.2021.

Prof. Ciobotea (Marinescu) Mădălina-Angela
Școala Profesională Daneți

Politica