miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cât l-a costat pe Tim Cook lansarea cu întârziere a iphone 12!

Întârzierea lansării gamei iPhone 12, prima cu capabilități 5G a Apple, i-a făcut pe consumatori să amâne achiziția unui nou dispozitiv, ceea ce s-a văzut ulterior în cea mai mare scădere a vânzărilor pentru gigantul american din ultimii doi ani, scrie Reuters, potrivit libertatea.ro.

Acțiunile Apple au scăzut cu 5% joi seara, chiar dacă grupul a anunțat rezultate financiare peste așteptări, astfel că valoarea bursieră a companiei a scăzut cu 100 de miliarde de dolari, până la 1.972 miliarde de dolari.

Încă din anul 2013, Apple a lansat în fiecare an noile iPhone-uri în luna septembrie. În acest an, însă, din cauza întârzierilor generate de pandemie, Apple a prezentat în septembrie doar noi tablete iPad și o nouă generație a ceasurilor inteligente Apple Watch. Noile iPhone-uri au fost prezentate în luna octombrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, a existat o perioadă mai mare în care consumatorii au așteptat noile produse. Investitorii s-au așteptat la o scădere a vânzărilor de iPhone-uri în trimestrul al treilea, dar aceasta a fost mai mare decât au estimat, în special în China, unde consumatorii au deja la dispoziție rețele 5G.

Apple a anunțat că în trimestrul încheiat la final de septembrie a înregistrat venituri de 64,7 miliarde de dolari, peste estimările de 63,7 miliarde ale analiștilor. Per total, iPhone-urile au adus 26,44 miliarde de dolari pentru Apple, o scădere de 20,7% față de același trimestru al anului trecut și sub nivelul de 27,93 miliarde estimat de analiști.

Lansarea cu întârziere a iPhone 12 a făcut ca vânzările iPhone să scadă cu 28,5% în China, până la 7,95 miliarde de dolari. Apple s-a bazat în ultimii ani pe sectorul serviciilor online pentru a compensa scăderea vânzărilor de iPhone-uri. Acestea au adus venituri totale de 14,5 miliarde de dolari, în urcare cu 16%. Spre comparație, Facebook are venituri trimestriale de 21,5 miliarde de dolari pe trimestru, astfel că Apple generează din servicii două treimi din sumele încasate de cea mai mare rețea socială a lumii.

Tim Cook, șeful Apple, a anunțat că Apple are 585 milioane de abonați la diversele sale servicii, față de 550 milioane în cele trei luni anterioare. Acesta a spus că va fi depășit pragul de 600 de milioane în acest an. Apple a lansat vineri pachetul Apple One, care include servicii de știri, muzică, filme și stocare online. De asemenea, va lansa un serviciu de fitness.

La concurență cu Google?

TechCrunch a scris de curând că Apple lucrează și la un motor de căutare care să concureze Google. Departamentul american al Justiției a dat în judecată Google, acuzând compania de comportament abuziv. Autoritățile acuză că înțelegerea dintre Apple și Google, prin care Google este setat drept motorul de căutare implicit pe produsele Apple, este anticoncurențială. Apple primește anual între 8 și 12 miliarde de dolari din această înțelegere.

De asemenea, vânzările de Mac-uri și de iPad-uri au crescut, ca urmare a pandemiei și a lucrului de acasă. Mac-urile au adus venituri totale de 9 miliarde de dolari, iar iPad-urile de 6,8 miliarde, peste estimările de 7,92 miliarde și, respectiv, 6,12 miliarde.

În fine, segmentul de ceasuri inteligente și accesorii a cumulat vânzări totale de 7,9 miliarde de dolari, peste așteptările de 7,4 miliarde ale analiștilor. Experții se așteaptă ca Apple să lanseze în curând servicii de monitorizare a sănătății utilizatorilor Apple Watch.

Politica