Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primar ales cu 90% din voturi, destituit de ANI

Publicat

pe

Costeluș Ilie Gheorghe, primarul reales al Filiașiului cu 90% dintre voturile alegatorilor, nu mai are voie la Primărie. A pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a găsit incompatibil. Edilul a atacat decizia ANI în instanță. Procesul a ajuns la Înalta Curte, care a dat soluția definitivă.

„Respinge cererea intimatului-reclamant de repunere a cauzei pe rol. Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentintei nr.216/2017 din 04 aprilie 2017 pronuntate de Curtea de Apel Craiova – Sectia contencios administrativ si fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Respinge acţiunea reclamantului Gheorghe Ilie, ca neîntemeiată. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 21 octombrie 2020. pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate s-a format dosarul nr.667/54/2016/a1”, este solutia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ANI l-a declarat, în 2016, incompatibil, pentru că, în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, Filiași. Între timp, legea s-a schimbat. Primarii și viceprimarii pot face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor. Instanța nu a luat în considerare acest lucru.

Trei ani nu mai are voie sa ocupe funcții publice.

Alegerile ar urma să fie reluate la Filiaşi.

Pe de alta parte, instanța supremă a trimis la Curtea Constituțională o excepție invocata de primarul din Filiași.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.