vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primar ales cu 90% din voturi, destituit de ANI

Costeluș Ilie Gheorghe, primarul reales al Filiașiului cu 90% dintre voturile alegatorilor, nu mai are voie la Primărie. A pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a găsit incompatibil. Edilul a atacat decizia ANI în instanță. Procesul a ajuns la Înalta Curte, care a dat soluția definitivă.

„Respinge cererea intimatului-reclamant de repunere a cauzei pe rol. Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentintei nr.216/2017 din 04 aprilie 2017 pronuntate de Curtea de Apel Craiova – Sectia contencios administrativ si fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Respinge acţiunea reclamantului Gheorghe Ilie, ca neîntemeiată. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 21 octombrie 2020. pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate s-a format dosarul nr.667/54/2016/a1”, este solutia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ANI l-a declarat, în 2016, incompatibil, pentru că, în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, Filiași. Între timp, legea s-a schimbat. Primarii și viceprimarii pot face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor. Instanța nu a luat în considerare acest lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei ani nu mai are voie sa ocupe funcții publice.

Alegerile ar urma să fie reluate la Filiaşi.

Pe de alta parte, instanța supremă a trimis la Curtea Constituțională o excepție invocata de primarul din Filiași.

Politica