joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bărbat a plecat înarmat cu un cuțit în căutarea soției care l-a dus la poliție!

Scene îngrozitoare s-au petrecut în Botoșani unde un bărbat s-a înarmat cu un cuțit și a mers să-și caute soția. Aceasta depusese o plângere la poliție din cauza violențelor la care era supusă, iar când a găsit-o a început să o lovească, rănind mai multe persoane.

Incidentul s-a petrecut joi în centrul Botoșaniului, atunci când soțul agresiv a plecat în căutarea femeii și a găsit-o în preajma Casei Tineretului, după care a început să o amenințe și să o înjure, scrie publicația locală Monitorul de Botoșani. Speriată, femeia s-a refugiat în scara unui bloc, dar acolo, soțul a început să o lovească. Un trecător care a intervenit să o salveze a fost tăiat cu un cuțit în zona brațului. Cum femeia a reușit să se refugieze de această dată într-un cabinet al unui executor judecătoresc, soțul a forțat ușa acestuia, a spart mai multe geamuri și, cu un ciob în mână, l-a tăiat pe un angajat al biroului. Apoi a fugit. Polițiștii au reușit ulterior să-l prindă, acesta fiind reținut, scrie libertatea.ro.

Ce poți face dacă ești victima violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333,  pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multiplă. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apelul la linia telefonică pentru ajutor specializat (helpline) poate fi făcut de către potențiala victimă/victimă a violentei domestice, a traficului de persoane, a discriminării de gen sau a discriminării multiple, un părinte sau un alt membru al familiei, o persoană din cadrul rudelor/ afinilor, un vecin sau un cunoscut al familiei, fie de un martor  sau de o altă persoană care știe de existența unui caz din această categorie.

Politica