joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Din ce în ce mai multe focare de COVID-19 în județul Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, peste 3.250 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
Joi dimineața, în Vâlcea, erau active 28 de focare SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenti economici și in cadrul instituțiilor publice. Astfel, la o diferență de aproximativ două zile, au apărut 3 noi focare. În momentul în care autoritățile au transmis informațiile referitoare la infectări, în unitățile sanitare dedicate din județ erau internate 146 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 53 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 86 cu forme medii și 7 internate în secția ATI.

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în tot judeţul Vâlcea începând din 14 octombrie, atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise, potrivit unei hotărâri adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU. De asemenea, începând cu aceeași dată, în 31 de localităţi din judeţul Vâlcea, în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori, au fost instituite noi restricţii.

Politica