miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eutanasia va fi legalizată în Olanda şi pentru copiii bolnavi în fază terminală cu vârste între 1 şi 12 ani

Guvernul olandez urmează să permită eutanasierea copiiilor bolnavi în stadiu terminal cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, informează Digi24 care citează BBC.

Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a declarat marți că noua lege îi va împiedica pe unii copii să „sufere mult fără rost”.

Eutanasierea este legală în Olanda pentru copiii peste 12 ani, însă este nevoie de acordul pacientului și al părinților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu există însă clauze prevăzute pentru copiii între 1 și 12 ani aflați în stadiu terminal, subiectul fiind intens dezbătut în ultimele luni în coaliția de guvernare

La fel ca în cazul copiiilor de peste 12 ani, acordul părinților va fi necesar, iar pacientul trebuie să îndure „o suferință fără sfârșit”. Totodată, procedura trebuie să fie aprobată de cel puțin doi doctori.

Noua inițiativă urmează să fie implementată în următoarele luni.

Eutanasia și sinuciderea asistată sunt legale în Olanda din 2002, iar Belgia a urmat exemplul țării vecine câteva luni mai târziu, ele fiind primele două țări din lume care au legalizat aceste practici, însă desfășurate sub condiții stricte.

În 2014, Belgia a devenit prima țară din lume care a introdus eutanasia voluntară în rândul copiiilor bolnavi în stadiu terminal care au acordul părinților. Olanda a introdus aceeași regulă la scurt timp, însă doar pentru copiii de peste 12 ani.

Politica