vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Despre politica de azi (2)

Corectând o scriere a mea despre istorie (cartea de eseuri Biblice, vol. II) am dat de o notiţă: Eminescu: „Naţiunea noastră, neamul nevoii!”
Eu, Mihai Măceş, răspuns către un prieten jurnalist, despre fuziunea Pro România-Alde, de fapt fuziunea Ponta-Tăriceanu, fuziune între 0,… şi 0,… egal cât?: „Prietene, n-ai înţeles că ăştia sunt homosexuali politici? Ascultă-i doar!”
Liviu Mircea Goga, tot jurnalist, îmi zice, nu numai mie, pe FB, pe 24 septembrie la 12:28: „Să vă explic. Creșterea cu 40 la sută a pensiilor e o mizerie psd-istă. Adică, să se dea 40% și ăluia cu pensie de 500 de lei, și ăluia cu pensia de 50.000 lei. Primul va lua în plus 200 de lei. Ultimul va lua în plus 20.000 lei. Primul va trăi tot în sărăcie lucie. Ultimul va lua bani peste bani. Să vă spun un secret: treaba e făcută tot pentru pensionarii cu pensii speciale, băieți! Creșterea e făcută să prevină scăderea veniturilor în cazul că asemenea pensii vor fi impozitate vreodată suplimentar. Aici se vede parșivenia psd şi prostia celor de la PNL. Păi, guvernul nu putea să fie isteț și să aprobe diferențiat aplicarea unui asemenea procent? Ce-ar fi fost dacă ar fi contracarat ofensiva psd propunând un procent de 40% pentru pensiile sub 500 lei (există și așa ceva, și încă multe!), un procent de 30% pentru pensiile de 501-1.000 lei, un 20% pentru cei cu pensii între 1.001 și 1.500 lei, un spor de 10% pentru cei cu pensii între 1.501 și 2.000 lei precum și un procent de 0% pentru ceilalți? Ar fi fost aplaudați (și votați!) de cei mai mulți. Dar, de! Presupun că şi dumnealor, şi CCR, au pensii speciale!”…
Prof. Nicolae Marinescu, comentariu la cele de mai sus: „Victimele naivii, dar tristețea cea mare sunt săracii care contra unor minime sau visate avantaje devin propagandiștii lui „Da, domne; dar măcar ne dă și nouă ceva”! Care ceva domne, că după inflația care vine inevitabil, va fi o sărăcie şi mai mare! Doamne, iartă-mă, că nu-i pot ierta!”
„Advocata boborului”, Renata W., o ciudăţenie de femeie care nu ştie nici ea cum a ajuns acolo, şi care e lipsită total de logică, de bun simţ, şi de înţelegere în litera Legii a Fişei postului, se dă în stambă prosteşte (atât o duce mintea), iar, şi iar, în numele poporului, care nu i-a cerut niciodată, ei, ca avocată, să i se asigure drepturi, şi nici libertăţi, de fapt în numele unor obligaţii politice, cu consecinţe mortale, cu morţi domne, dar cu morţi din popor, ca şi când „poporenii”, ofuscaţi, în naivitatea lor că nu sunt liberi să moară, i-au cerut ei, advocata lor, imperativ: fă ceva doamna advocată să mai murim un pic, şi, dacă se poate, cât mai mulţi, că matale ştii mai bine cum, conform legilor voastre. Te rugăm, doamna advocată! Individa asta, cu salariu şi pensie de sute de milioane de lei vechi, chiar, pe ce lume trăieşte? Şi doarme liniştită noaptea? Doarme, în prostia ei, interesată, şi a noastră, naivă, doarme liniştită. „Somnul raţiunii naşte monştri”, zice Goya. În plin război biologic, că asta se întâmplă acum pe planetă, somnul sau lipsa raţiunii omoară oameni. Şi asta se întâmplă în ţările care nu prea mai sunt locuite de popoare, ci de populaţii influenţate de indivizi cinici în gândire, al căror Dumnezeu e interesul, de parcă tot El le-a luat minţile. Dar de unde! Că, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Aşa că, Dumnezeu cu mila!

Politica