Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Studiu: Coronavirusul poate rezista pe telefoane şi bancnote 28 de zile

Publicat

pe

Virusul responsabil pentru Covid-19 poate rămâne infecţios pe suprefeşe precum bancnote, ecranele telefoanelor şi pe oţelul inoxidabil pentru 28 de zile, spun cercetătorii.

Descoperirile Agenţiei Naţionale de Ştiinţă a Australiei sugerează că SARS-Cov-2 poate supravieţui pe suprafeţe mai mult timp decât s-a crezut anterior. Virusul se transmite cel mai adesea prin tuse, strănut şi vorbit. Dar experţii spun că poate să se răspândească şi particulele de aer, precum şi prin suprafeţe precum metal sau plastic. Studiile anterioare de laborator au descoperit că SARS-C-ov-2 poate supravieţui pentru două sau trei zile pe bancnote şi sticlă şi până la şase zile pe plastic şi oţelul inoxidabil, deşi rezultatele variază.

Cel mai nou studiu de la Agenţia CSIRO a Australiei a descoperit că virusul era ”foarte puternic”, supravieţuind 28 de zile pe suprafeţe fine precum sticla ecranului telefonului, dar şi pe bancnotele din plastic şi hîrtie, când sunt păstrate la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei.

În comparaţie, viusul gripal poate supravieţui în aceleaşi circumstanţe timp de 17 zile. Experimentele au fost făcute la întuneric, pentru că s-a dovedit că razele UV ucid virusul, notează Adevărul.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.