joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Cu ce sume de bani îi plătește Apple pe hackeri!

Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei. Ei au avut o singură ţintă: infrastructura online a celei mai bogate companii din lume, Apple.

Au încercat să le desfacă cele 25.000 de servere web deţinute şi au descoperit 55 de bug-uri, dintre care 11 foarte periculoase. Una dintre vulnerabilităţi permitea hackerilor să fure fişiere din conturile de iCloud.

Un tânăr de 20 de ani pe nume Sam Curry s-a aflat în fruntea echipei de hackeri. După ce a descoperit problemele, el le-a raportat către Apple. El şi echipa lui au primit un cec de peste 280.000 de dolari pentru eforturile lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Nu mai lucrasem în programul de recompensare de la Apple şi nu aveam idee la ce să mă aştept. Deşi nu exista nicio garanţie că vom câştiga vreun ban, cu toţii am zis da şi am început să atacăm Apple”, a povestit Sam Curry.

Nu este prima dată când Apple le oferă bani hackerilor. După lansarea unei versiuni de iOS, compania a anunţat că va răsplăti cu 1 milion de dolari pe oricine reuşeşte să se infiltreze într-un iPhone cu noua versiune a sistemului de operare.

Politica