vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sclavi într-o fermă din Bihor! Mai mulți oameni, printre care și copii, au fost lăsați fără mâncare!

Caz revoltător în Bihor, unde mai multe persoane, printre care și minori, au fost exploatate de un bărbat de 60 de ani. Individul le obliga pe acestea să aibă grijă de animalele din ferma sa, nu le dădea mâncare, le plătea cu sume mici de bani și le-a reținut actele de identitate, transmit polițiștii, potrivit News.ro, citat de libertatea.ro.

,,Un bărbat de 60 de ani, din Bihor, începând cu vara anului 2018 și până la 8 octombrie, ar fi recrutat, direct sau prin intermediari, mai multe persoane, pe care le-ar fi adăpostit într-un imobil care servea ca fermă de animale”, transmit anchetatorii.

Victimele erau persoane defavorizate, care nu aveau reședință stabilă și o situație materială bună. După ce erau recrutate și transportate la ferma bărbatului, li s-a cerut actele de identitate, ca o garanţie a faptului că nu vor părăsi locaţia. Documentele victimelor ar fi rămas în posesia bărbatului de 60 de ani, care ar fi refuzat restituirea acestora la cererea repetată a persoanelor titulare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Persoanele determinate să presteze munca în asemenea condiţii nu ar fi fost remunerate pentru munca prestată cu sumele derizorii promise, pentru a fi private de resursele necesare deplasării de la fermă, creându-se astfel o stare de dependenţă între exploatator şi victime”, a mai anunţat IPJ Bihor, conform News.ro. Bărbatul de 60 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea a cinci infracţiuni de trafic de persoane şi a unei infracţiuni de trafic de minori. Până în prezent, anchetatorii au identificat şase victime ale bărbatului respectiv.

Politica