joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Rotaru, 26 de milioane de euro în 4 ani!

Patronul CSU are rețeta perfectă pentru a scoate bani din fotbal. Proiectul lui Rotaru e cel mai sănătos din Liga 1

Craiova lui Rotaru nu s-a încoronat campioană a României, deși a fost la o victorie distanță în această vară. Dar, în ultimii 4 ani, a devenit campioană a Ligii 1 la vânzarea de jucători. Patronul grupării oltene l-a surclasat pe Gigi Becali și vinde cel mai bine din fotbalul românesc.
În total, în ultimele 4 sezoane, CSU Craiova a încasat 26 de milioane de euro pentru 7 jucători vânduți.
Jucătorii vânduţi de CSU Craiova în ultimii ani:
– Bogdan Vătăjelu, la Sparta Praga – 1,3 milioane de euro;
– Andrei Ivan, la FC Krasnodar – 3,5 milioane de euro;
– Alexandru Băluţă, la Slavia Praga – 2,4 milioane de euro;
– Gustavo Vagenin, la Liaoning Whowin – 800.000 de euro;
– Vladimir Screciu, la Genk – 2 milioane de euro;
– Alexandru Mitriţă, a FC New York City – 7,5 milioane de euro;
– Valentin Mihăilă, la AC Parma – 8,5 milioane de euro.
Se remarcă faptul că de la an la an, Rotaru a vândut pe bani mai mulți. Ultimele două tunuri, transferurile lui Alexandru Mitriță și Valentin Mihăilă, au fost și cele mai importante, cele care asigură stabilitate financiară grupării alb-albastre. Este adevărat, nu toți cei 26 de milioane de euro au intrat în conturile clubului condus de Rotaru. Spre exemplu: 1.7 milioane de euro din mutarea lui Mihăilă în Serie A au ajuns la Silviu Bogdan, cel care l-a descoperit pe jucător, în vreme ce 1 milion de euro din transferul Piticului Atomic în MLS a fost direcționat spre Pescara.
Remarcabil e faptul că, într-o perioadă de criză acută, medicală, dar care a atins și economia sportivă, Rotaru nu doar că a reușit să țină clubul pe linia de plutire, ci a făcut și profit. Într-un an în care a pierdut veniturile din bilete și abonamente, nici bani europeni nu au venit din cauza dezastrului de la Tbilisi, patronul grupării oltene a găsit soluția optimă pentru a asigura bugetul clubului.
Următoarele două produse pe care Mihai Rotaru le poate scoate pe „tarabă” sunt Alexandru Cicâldău, deja curtat insistent de mai multe clubului, vorbindu-se despre interesul celor de la Everton, dar și al unor formații din Serie A, și Ștefan Baiaram, înlocuitorul lui Mihăilă în prima garnitură a lui Bergodi.

Politica