Conecteaza-te cu noi

Alegeri

Împreună ne decidem viitorul

Publicat

pe

Ne apropiem cu paşi repezi de ziua în care ne decidem viitorul, ziua în care trebuie să alegem schimbarea pentru a avea un trai mai bun în comuna noastră. În această campanie electorală m-am întâlnit cu mulţi dintre dumnevoastră pentru a vă asculta nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă în comuna în care trăim. Sunt neajunsuri pe care şi eu le resimt şi pe care am încercat să le expun primarilor de până acum, dar care, însă, nu au vrut să asculte.

Vă doriţi, la fel ca şi mine, realizări concrete, nu promisiuni de campanie care mai apoi să fie uitate, cum s-a întâmplat până acum. Mi-aţi spus că vă doriţi ca apa de la robinet, cea pe care o plătiţi din banii munciţi de dumneavoastră să fie potabilă. Acelaşi lucru îmi doresc şi eu. Aşa cum v-am mai spus, acum apa este otravă curată. Nici animalele nu trebuie să o consume. Nu mai vorbim de faptul că în ultima vreme miroase tot mai urât. V-am explicat că am încercat să conving primarul să rezolvăm măcar problema filtrării apei, dar mi s-a transmis că nu sunt bani, deşi eu ştiu că s-ar fi putut face un efort financiar minim. Primarul a găsit de cuviinţă să angajeze un administrator public, pentru care s-au plătit 3 miliarde în 3 ani, bani daţi degeaba, dar nu a găsit 20.000 lei pentru schimbarea cărbunilor la staţia de apă. Pe de altă parte, proiectul pentru reţeaua de apă prevedea branşarea gospodăriilor. Au branşat şi grădinile. Acesta este unul dintre motivele pentru care Compania de Apă Oltenia nu vrea să ne preia. Au cerut o situaţie clară, ordonată: gospodării branşate şi contracte. Nu s-au interesat până acum.

Odată ce voi fi ales primar al comunei Teasc şi voi avea putere de decizie am să fac toate demersurile posibile şi legale pentru ca noi, locuitorii comunei Teasc, să putem folosi apa pe care o plătim.

De asemenea, voi insista pentru finalizarea reţelei de canalizare, de prea mulţi ani îngropată în uitare şi dezinteres.

Mi-aţi explicat că vă doriţi drumuri mai bune în comună, nu străzi pline de gropi şi noroi, atunci când plouă. Asfaltarea străzilor de interes local din satele Teasc şi Secui este primul obiectiv pe lista mea.

Extinderea cimitirului şi îngrijirea lui, cerută de dumneavoastră, se află, de asemenea pe lista de obiective.

Vă doriţi să primiţi cu toţii, la timp, informaţiile necesare legate de subvenţii şi alte tipuri de sprijin de la stat sau din fonduri europene. De exemplu, de sprijinul pentru lucernă, ani de zile, a beneficiat numai un grup restrâns de persoane, ceilalţi oameni nefiind informaţi. Aceeaşi situaţie şi în cazul sprijinului pentru legume, pentru care, apropo, trebuie depusă documentaţia până la 31 octombrie, la APIA, de către cei care au reuşit să îl solicite. Nu înţeleg de ce nu au fost anunţaţi toţi oamenii că pot primi aceste tipuri de sprijin. Aşa cum am ajutat, pe cei dintre dumneavoastră care mi-au solicitat, cu informaţii şi îndrumări, mă voi asigura, ca primar al comunei Teasc, că tot ce este legat de aceste beneficii va fi cunoscut de toţi locuitorii comunei.

În discuţiile pe care le-am purtat cu dumneavoastră aţi ridicat problema lipsei transparenţei în cheltuirea banului public şi vă mărturisesc că şi eu, ca viceprimar, m-am lovit de astfel de situaţii. Proiecte ţinute la sertar, situaţii financiare, la fel, deşi sunt informaţii publice. Vă înţeleg deplin nemulţumirea şi vă asigur că nu voi proceda ca ceilalţi primari. Uşa mea va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră şi veţi fi consultaţi atunci când este vorba despre alocarea de fonduri către diverse proiecte. Împreună putem decide ce este mai bine pentru comuna noastră!

O altă problemă extrem de serioasă la ora actuală este cea legată de decizia primarului de a închide şcoala din Teasc în plină epidemie de coronavirus. Toţi elevii merg acum la şcoala din Secui. S-au scurtat orele la şcoală pentru a avea loc toţi. Şcoala din Teasc ar trebui să intre în renovare, dar din moment ce nu există un constructor la faţa locului nu trebuia închisă. Educaţia şi sănătatea copiilor noştri trebuie să aibă prioritate pentru toţi, aşa cum au pentru mine.

M-aţi apreciat ca fiind un om cinstit, corect şi pentru asta vă mulţumesc şi vă asigur că aceste calităţi se vor reflecta şi în modul de a conduce primăria. Pentru că şi eu, ca şi dumneavoastră, îmi doresc o comună curată şi dezvoltată. Împreună putem face schimbarea. Pe 27 septembrie 2020 vă aştept la vot!

Constantin Constantinescu, candidat PMP la funcţia de primar al comunei Teasc

Comandat de PMP Dolj, executat de SC Inter Regional Management SRL, cod AEP 21200020.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.