joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cosmin Vasile aduce soluția pentru a îmbunătăți relația între cetățean și Consiliul Județean

93.000 de dosare cu documente vor fi scanate, pentru a fi puse mai simplu și mai rapid la dispoziția doljenilor. Administrația PSD, mai aproape de tine

Una dintre preocupările permanente ale administrației PSD a fost aceea de a aduce serviciile Consiliului Județean Dolj cât mai aproape de cetățean și a asigura gradul maxim de transparență în activitatea instituției, inclusiv prin intermediul tehnologiilor moderne și al internetului. Rezultatul: economii de timp și bani pentru contribuabili, proiecte mai eficiente pentru comunitate.
Candidatul alianței PSD+ALDE la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, își propune să continue procesul de modernizare a administrației prin informatizare cu noi inițiative menite să faciliteze comunicarea directă între instituție și comunitate, dar și să asigure acces mult mai simplu și mai rapid la documente și servicii furnizate de CJ.
„Cea mai importantă componentă a acestui plan de acțiuni este cea care se referă la consultarea publică și pe care o vom promova ca parte a unui pachet de proiecte prin care extindem informatizarea activităților de la CJ, cu fonduri europene deja atrase prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.
Așadar, vom crea o platformă online prin intermediul căreia cetățenii vor putea propune Consiliului Județean proiecte și, de asemenea, vor avea posibilitatea să își exprime opinia și să voteze propunerile de investiții majore pe care le formulează instituția. Vocea comunităților este foarte importantă pentru noi și căutăm în permanență noi modalități de a dezvolta relația cu doljenii”, a afirmat Cosmin Vasile, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj.

Urbanism la un click distanță
În același pachet de proiecte se înscrie și crearea arhivei digitale a Consiliului Județean. Peste 93.000 de dosare cu documente care privesc activitatea instituției vor fi scanate și astfel vor putea fi găsite mult mai simplu și mai rapid, pentru a fi puse la dispoziția cetățenilor, inclusiv online.
„Și tot pentru simplificarea procedurilor în relația între Consiliul Județean și doljeni, vom crea o altă platformă electronică, în care vor fi integrate și alte instituții, inclusiv primăriile care nu dispun de propriile compartimente de urbanism, astfel încât toate serviciile din acest domeniu care pot fi puse la dispoziția cetățenilor și a firmelor să fie furnizate online. Pe această cale, toți cei care au nevoie vor putea cere și obține documente care merg de la certificate de urbanism și avize la prelungiri ale autorizațiilor de construire, fără să mai fie nevoiți să se deplaseze la diverse ghișee, economisind timp și bani”, a precizat candidatul alianței PSD+ALDE la funcția de președinte al CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eficiență în transportul public

Consiliul Județean a creat deja primul site din România destinat activității de transport rutier de persoane, pagină de internet în care doljenii pot găsi cu ușurință informații despre cele peste 100 de rute, despre orarul plecărilor și sosirilor sau date de contact ale transportatorilor. Cosmin Vasile spune că, în mandatul următor, vor fi accesate fonduri europene pentru extinderea acestei rețele cu noi servicii: „Vom implementa un sistem de e-ticketing, care le oferă călătorilor posibilitatea de a rezerva online biletele și de a le achita direct de pe telefonul mobil. De asemenea, vom avea posibilitatea de a afla în timp real locul în care se găsește un anumit mijloc de transport”.
INFOGRAFIE
Modernizare prin informatizare
Crearea ghidului turistic digital „Discover Dolj”
Site destinat activității de transport rutier de persoane
Sistem online de rezervare și achitare a biletelor
Crearea arhivei electronice a Consiliului Județean
Solicitarea și emiterea online a certificatelor de urbanism

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei, CUI Mandatar Financiar: 21200019

Politica