vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul, acuzat ca alocă bani politic

Guvernul a alocat banii din fondul de rezervă în funcție de apartenența politică a primarilor, acuză președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Cei doi au precizat, într-o conferință de presă, că localitățile cu primari PSD din județul Dolj au primit mai puțini bani decât cele PNL.


Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că în cei 16 ani de când PSD se află la conducerea CJ Dolj, bugetul a fost repartizat după discuții cu toți consilierii județeni, indiferent de culoarea politică și că și de la nivel național ar fi trebuit să se întâmple la fel.„Ne exprimăm indignarea față de lucrurile care s-au întâmplat în ultimul timp, respectiv modul în care Guvernul a înțeles și a ales să se prezinte într-un fel diferit pentru localitățile PNL și pentru localitățile de altă culoare politică. Au fost alocați bani din fondul de rezervă. Și noi, la Consiliul Județean Dolj, avem un fond de rezervă și ne-am îndreptat către problemele cu adevărat stringente, în special cele care țin de calamități, iar atunci când am avut de împărțit bani, de 16 ani de când conducem acest județ, bugetul a fost votat în unanimitate. A fost discutat cu toți consilierii și s-a făcut în așa fel încât totul să fie transparent. Criteriile după care se dau banii se referă la numărul de locuitori sau la suprafața de teren. Acum, s-a dat o Hotărâre de Guvern și s-a aprobat alocarea unor sume de bani, de care este drept că primarii au nevoie, dar sunt discrepanțe foarte mari între localitățile PSD și celelalte localități, inclusiv cele care au fost atrase către PNL, în ultima vreme, care au primit sume de două, trei ori mai mari, dacă nu mai mult. Este un lucru nepermis. Sunt banii țării, nu ai PNL-ului, fapt pentru care trebuie împărțiți echitabil”, a declarat Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, candidat la președinția instituției, a acuzat Guvernul de divizarea țării.„Acest Guvern împarte România în două. O Românie cu primari PNL de care au grijă, și acolo alocă sume de bani, și o Românie unde este nevoie ca acele comunități să fie sprijinite, dar care nu sunt conduse de primari PNL și atunci acei oameni nu au dreptul să aibă fonduri, nu au drepturi să poată pregăti școlile sau să se pregătească pentru sezonul rece. Nu o să putem înțelege de ce o comună cum este Amărăștii de Jos are 900.000 de lei și un oraș precum Dăbuleni are alocată suma de 500.000 de lei. De ce sunt favorizați cei din Amărăștii de Jos? Exemplele pot continua. Vom merge și vom discuta cu oamenii, și acum, pe 27 septembrie, și pe 6 decembrie, oamenii au posibilitatea să aleagă, să împiedice ca o țară să fie împărțită în două. La nivelul județului nostru, dacă o localitate PNL a avut probleme, a primit bani mai mulți decât una PSD. Problemele unei localități nu au culoare politică”, a precizat Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Prioteasa a mai adaugat: „Cine a făcut lista la Guvern a greșit. Din 111 localități care au fost trecute, sau ar fi trebuit să fie trecute pe această listă, au fost uitate Craiova și Galicea Mare. Astfel, județul Dolj a ajuns cu 109 localități”, a mai spus Prioteasa.

Politica