vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța: Străinii din prima linie în lupta anti-Covid vor putea obține mai ușor cetățenia

Cetățenii străini care, în timpul pandemiei, s-au aflat în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus vor putea obține mai ușor cetățenia franceză. Guvernul a transmis că vrea să recompenseze astfel ”solidaritatea și generozitatea” acestora.

Printre cei vizați se află colectorii de deşeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de copii și de bătrâni.

Ministrul Cetăţeniei, Marlène Schiappa, a declarat că țara sa vrea să-şi arate astfel recunoştinţa faţă de cei care au dovedit ataşament pentru naţiunea franceză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Ţara noastră a putut conta pe solidaritatea şi generozitatea lor”, a subliniat oficialul francez.

O directivă prin care se anunță că străinii vor avea prioritate în obținerea cetățeniei a fost trimisă de guvern autorităților locale, cele care vor trebui să verifice modul în care cei interesați au contribuit la lupta anti-Covid. În document se menționează că măsura are ca scop ”recunoaşterea muncii lucrătorilor străini în timpul pandemiei”.”Au participat activ la efortul naţional cu dăruire şi curaj. Statul doreşte să le recunoască angajamentul”, se arată în document.

Și în Marea Britanie, guvernul a decis ca vizele medicilor, asistenţilor medicali şi paramedicilor, care urmau să expire înainte de 1 octombrie, să fie prelungite automat cu un an, gratuit, pentru a le oferi ”linişte sufletească” în timp ce luptă cu noul coronavirus. Ulterior, măsura a inclus și alți angajați din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, amintește hotnews.

Politica