Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Peste o tonă de tutun foi s-a confiscat, în urma unor percheziții

Publicat

pe

Poliţiştii din Olt au făcut 19 percheziţii la persoane suspectate că au cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat la domiciliu, iar acesta ar fi fost vândut ulterior pe diverse platforme online şi livrat cu ajutorul unor firme de curierat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, poliţiştii au confiscat peste o tonă de tutun foi, scrie psnews.ro

“În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda,  judeţul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat şi achiziţionat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat  226 de kilograme tutun mărunţit, 1.031,1 kilograme de tutun foi şi două aparate de mărunţit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate”, se arată în comunicat.

17 persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru a fi audiate.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă  cercetările pentru comiterea infracţiunilor de ” producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă ” şi ” deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste un kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri „.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.