marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Spitalul din Târgu Cărbunești a pregătit o secție de terapie intensivă cu cinci paturi pentru copii

Medicii se așteaptă ca, după începerea școlii, numărul cazurilor de copii infectați cu noul coronavirus să crească. Spitalele se pregătesc pentru eventualii pacienți, iar unele au amenajat și secții de terapie intensivă, chiar dacă până acum nu au fost situații grave la copii.

La Spitalul din Târgu Cărbunești, în secția de pediatrie sunt pregătite pentru copii 5 paturi de terapie intensivă, în cazul în care vreunul ar avea simptome grave și ar trebui să ajungă aici. Aparatura a fost deja montată. Și tot în secția de pediatrie mai sunt alte 30 de paturi pentru copiii cu forme mai ușoare ale bolii. În acest moment, însă, sunt internați doar trei copii.

În acest moment, în spital sunt internați trei copii infectați, cu simptome ușoare, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la începutul pandemiei, la Spitalul din Târgu Cărbunești, au fost internați 33 de copii, toți cu forme ușoare de COVID-19. Cel mai mic dintre pacienți avea două săptămâni, iar cel mai mare, 18 ani.

„Din 27 aprilie, au fost internați 33 de copii. Toți cu forme ușoare, două treimi asimptomatici”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbunești.

„Suntem pregătiți pentru următorul val de pacienți pediatrici, dacă o să fie”, dă asigurări dr. Loredana Făiniș.

Ea confirmă că până acum nu au fost copii la ATI. „Până acum nu au pus probleme, copiii au avut forme ușoare, cel mult o pneumonie virală. Ținând cont că vor intra în contact mai mulți copii, ne așteptăm să crească un pic cazurile. Să sperăm că n-o să dezvolte forme grave, dar ne e teamă de gripă, de alte afecțiuni ale sezonului de toamnă-iarnă, să nu se suprapună”, spune medicul.

În țara noastră, din numărul total al pacienților infectați cu noul coronavirus, 6% sunt copii.

Politica