joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A ajuns prima tranșă de vaccin gripal

Prima tranșă de aproape 400.000 de doze de vaccin gripal tetravalent va fi distribuită săptămâna aceasta către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional) ca parte a programului național de vaccinare, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2020-2021.

De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

Vaccinarea gripală este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca prioritară, pentru a minimiza riscul excesiv de comorbiditate și mortalitate în cazul bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, în contextul pandemiei de COVID-19, scrie gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În acest sezon, vaccinarea gripală este mai importantă ca niciodată; în contextul pandemiei de COVID-19, categoriile cu risc ridicat sunt și mai vulnerabile: persoanele în vârstă, pacienții cu boli cronice, angajații din sistemul medical. De peste nouă ani, Mylan și-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm pentru a oferi cele mai eficiente mijloace de prevenție. Și anul acesta, am făcut toate eforturile pentru a distribui primul lot de vaccinuri, necesar în special categoriilor cu risc ridicat, înainte de începerea campaniei de vaccinare. Vom livra restul de doze în conformitate cu acordul cu partenerul nostru de distribuție și Ministerul Sănătății”, a declarat Adrian Grecu, General Manager Mylan România și Head of South East Europe.

Politica