joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni au efectuat 87 de misiuni în weekend

În acest weekend, pompierii mehedințeni au efectuat 87 de misiuni, dintre care 10 au fost pentru stingerea unor incendii și alte șase pentru acordarea primului ajutor victimelor unor accidente rutiere.
Totodată, 28 de misiuni au fost pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, alte șase pentru îndepărtarea unor roiuri de gărgăuni, iar două pentru asigurarea zonelor la un spectacol aeronautic și un meci de fotbal, în vederea preîntâmpinării producerii unor situații de urgență. Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 34 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
În perioada 11-13 septembrie, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină la șase accidente rutiere, în urma cărora 10 persoane au primit asistență medicală la fața locului de la paramedicii SMURD și echipajele SAJ. Trei persoane au fost transportate la spital. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la autovehiculele implicate în accidente.
În aceeași perioadă, pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a 10 incendii, opt dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, pe raza localităților: Dănceu, Bucura, Răduțești, Magheru, Dr. Tr. Severin, Tâmna și Corcova (2). Cauza a fost nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Pompierii au reușit să împiedice propagarea incendiilor la casele din apropiere și la o pădure de foioase, flăcările cuprinzând circa 17 ha de teren.
Alte două incendii stinse de pompierii mehedințeni s-au manifestat la o casă de locuit din municipiul Orșova și la o combină în orașul Vânju Mare, nefiind înregistrate victime.

Politica