vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

11 focare de COVID-19 în județul Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, peste 1.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
La începutul acestei săptămâni, în județ erau active 11 focare de SARS-CoV-2: două focare în cadrul centrelor DGASPC Vâlcea, două în unități sanitare din județ și șapte focare la agenți economici.
La începutul lunii septembrie, au fost verificate peste 450 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes din județ cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar în urma neregulilor descoperite au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, pentru fapte de natură economică, cu o valoare de 30.000 lei. Acțiunea a fost începută de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sub autoritatea Instituției Prefectului.
„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea.
În contextul ultimelor decizii ale autorităților germane, la sfârșitul săptămânii trecute, județul Vâlcea, alături de municipiul București și de alte 12 județe din România, se afla pe lista „zonelor de risc” pentru Germania: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, erau celelalte județe, potrivit MAE.

Politica