miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Controalele continuă. Polițiștii au verificat 35 de societăți comerciale

Potrivit Instituției Prefectului din Mehedinți, forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 350 persoane și peste 35 de societăți comerciale.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 131 sancțiuni contravenționale, dintre care 88 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 23.000 lei.
Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat două acțiuni la 8 unități de turism. În urma verificărilor, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin a asigurat cinci misiuni pentru decontaminarea a opt ambulanțe SMURD și SAJ.
Poliția Locală a făcut verificări la 120 de persoane din 92 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Politica