miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obezitatea crește riscul de deces din cauza Covid-19 cu aproape 50%

Obezitatea crește riscul de deces din cauza infectării cu noul coronavirus cu aproape 50% și ar putea face ca vaccinul împotriva bolii să fie mai puțin eficient, conform unui studiu care cuprinde date din toată lumea, relatează Digi24 care citează The Guardian.

Cercetarea arată că riscurile pentru persoanele care suferă de obezitate sunt mult mai mari decât se credea în trecut. Făcut la comanda Băncii Mondiale, studiul mărește presiunea asupra guvernelor pentru a se ocupa de problema obezității, inclusiv în Regatul Unit unde premierul Boris Johnson a început inițiativa de a promova un sitl de viață sănătos.

Cercetarea a fost făcută la Universitatea din Carolina de Nord și a descoperit că persoanele cu obezitate sunt expuse la riscuri mai mari în ce privește noul coronavirus – riscul de a ajunge în spital este mai mare cu 113%, cel de a ajunge la terapie intensivă este cu 74% mai mare, iar riscul de deces cu 48% mai mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Obezitatea influențează metabolismul celular care determină cum răspunde corpul la patogeni precum SARS-CoV-2. Indivizii cu obezitate sunt mai predispuși la a avea afecțiuni care fac lupta corpului cu această boală mai grea, cum ar fi apneea, care crește hipertensiunea pulmonară sau un indice corporal care face dificilă intubarea”, a Melinda Beck, co-autoare a cercetării.

Statele Unite și Regatul Unit au printre cele mai mari rate ale obezității din lume. În SUA, date ale guvernului american arată că 40% dintre americani suferă de obezitate. În Anglia, cea mai mare țară parte a Regatului Unit, 27% dintre adulți sunt obezi.

Studiul este o analiză meta, care ia în calcul date din mai multe alte studii realizate în jurul lumii, inclusiv în Italia, Franța, Regatul Unit și China.

Politica